Ångest

Det är precis vad jag känner inför att börja jobba efter 4 veckors ledighet imorn.. Men förhoppningsvis kommer man in i det fort. Träffade Anna igår kväll och var hemma vid halv 2, vaknade sen halv 12 imorse?! När hände det äns sist?? Får hoppas jag kan somna snart ändå eftersom jag ska upp tidigt imorn.. 
Träffade Ylva på eftermiddagen idag och sen åkte jag till Walle. Började med Walle inne på banan, bråkade direkt i galoppen så vi gick ut för att galoppera på travbanan, jätte duktig första halvan, är väldigt tungt men han jobbade på bra! Sen när han inte såg hästarna i hagen längre fick han typ panik och hade ingen kontakt längre och då bockade han av mig.. Sen sprang han hela vägen tillbaka där dom knappt kunde få tag på honom för han ville springa över dom. Så Henrik tog konflikten för att vinna över honom då han blir totalt respektlös och dominant.. Sen gick vi ett varv runt banan och kunde trava på slutet. Gick sen tillbaka in på ridbanan för att gå på honom lite och bråkade en gång men gav sig snabbt och sen vart han jättefin. Gaah min älskade häst.. Där var han bara dum.. Ann-Catrin klurar på vad vi ska göra härnäst så vi får se, ett svårt fall är han iaf.. 
Harry kändes okej, ganska tjaffsig idag och försökte ta tag i bettet mer än sist, svårt att hålla koll på alla sidor men det har ändå blivit bättre sen första gången jag red men han är väldigt oriden så det är kämpigt men kul. Dålig timing

Typiskt mig art lyckas pricka in regnet när jag skulle rida.. Hann iaf nästan rida klart på Walle innan himlen öppnade sig.. Han var inte bråkig alls idag heller och kändes fin, vågade oss även över ett lite högre hinder idag! Haha typ några centimeter högre än igår men lite bredare höll på att ramla av för jag tappade balansen haha men över kom vi! Så red aldrig Harry idag, inte kul att rida i skyfall och blir ändå inte lika bra ridning ändå så då tar jag det imorn istället. Vill inte förstöra sadeln heller.. Hoppas på bättre väder imorn! 

Dålig timing

Typiskt mig art lyckas pricka in regnet när jag skulle rida.. Hann iaf nästan rida klart på Walle innan himlen öppnade sig.. Han var inte bråkig alls idag heller och kändes fin, vågade oss även över ett lite högre hinder idag! Haha typ några centimeter högre än igår men lite bredare höll på att ramla av för jag tappade balansen haha men över kom vi! Så red aldrig Harry idag, inte kul att rida i skyfall och blir ändå inte lika bra ridning ändå så då tar jag det imorn istället. Vill inte förstöra sadeln heller.. Hoppas på bättre väder imorn! 

Gårdagen

Åkte till Walle igår eftermiddag. Red på träns, mest ridit på kandaret annars för där bär han sig lite bättre själv och hänger inte lika mycket i handen. Han ska ju såklart gå bra på båda men just nu i början efter Behandlingen så har det kännts bäst att köra på det han går bäst på. Det gick faktiskt ganska bra igår ändå, inga protester alls! Kunde samla både i trav och galopp utan problem! Vi travade även över några småhinder som stod uppställda, haha varken jag eller han är några vida talanger kan jag ju säga! 
Harry känns bara bättre och bättre, det är kul! Idag gjorde han inprincip alla galoppfattningar på tygeln utan att springa iväg redan ifrån början! Men shit vad det tar tid med två hästar haha, bra jobbat ni som har flera hästar och jobbar heltid! Funkar ju nu Sålänge jag är ledig men vi får se hur det känns när jag börjar jobba nästa vecka, roligt är det iaf! 27 juli

Åkte till stallet på förmiddagen och kom hem 4 timmar senare, haha man hänger lätt kvar där.. Började rida Harry, mycket bättre idag! Speciellt i galoppen, han har haft svårt med att fatta på tygeln och inte springa in i galopp, så gjorde mycket övergångar och fattningar ifrån trav och dom vart riktigt fina! Fortfarande svårt att forma honom utan att han försöker smita undan åt något håll. Men generellt en bättre känsla iaf! Min älskade lilla häst då.. Får känslan av att han inte bär sig lika bra som han gjorde precis efter behandlingen, försöker smita nedåt hela tiden. Får kämpa för att han inte ska dyka ner, han är inte jätte tung i handen men han ger inte så mycket gratis.. Idag körde vi bara trav och försökte korta stegen i traven för att se vad han sa där och då fick vi lite protester där med. Men dom känns snarare nu som lite "jag vet inte vad jag ska ta vägen" protester än att han är förbannad. Alltid nått. Hon som har tömkört honom kom ut för att känna på honom så för att se om hon kunde känna något ifrån marken. Men hon kunde inte känna någon skillnad. Nu när jag såg honom ifrån marken så såg jag även hur mycket bättre han faktiskt rör sig! Man vänjer sig ju rätt fort med vad som är "normalt", så jag känner ju inte riktigt samma wow känsla som jag fick direkt efter behandlingen. Men shit han travar faktiskt mycket bättre, med mycket mer schvung! Så ja vi får se hur han känns när jag rider i helgen sen kanske vi behandlar honom bara i ryggen igen för att se om det blir någon skillnad, för han rör sig inte riktigt så mycket som han borde där. Vi får se helt enkelt. 
Åkte sen till landet och vi har byggt ihop massa möbler här, så snart börjar det bli klart här! Trivs att vara här iaf. 

26 juli

Helt slut nu. Målade förråden på landet imorse, sen åkte vi hem till farmor och farfar efter lunch. Åt mat hos dom innan jag åkte till Walle, ligger bara 10 min därifrån. Lyckades klara mig ifrån att rida i regn precis! Började med Harry. Det kändes ganska bra. Svårast till vänster, så fort man ska försöka komma igenom ställningen på volten utan att han skjuter ut hela högersidan så saktar han typ av till skritt för att han inte riktigt orkar antar jag. Stundtals känns han riktigt fin iaf! Ann-Catrin tycker jag gjort ett väldigt bra jobb, så bara fortsätta köra på så blir det väll bara bättre och bättre! 
Walle då, mindre bra tyvärr.. I galoppen och i fattningar till galopp så fick vi 4 tvärnitar.. Svårt att samla och hade ingen bjudning alls. Förra gången jag red så kändes han matt men trodde det var för jag red när det var jätte varmt ute men även idag så kändes han så.. Hmm ska prata mer med Ann-Catrin sen så får vi se hur vi ska lägga upp det.. Söndagens ridning

Red på eftermiddagen i söndags för att kunna åka ut o äta middag med familjen på landet och ett par kompisar till oss. Väldigt varmt att rida kan jag ju säga haha! Men det gick ändå bra, Walle kändes lite matt men han är ganska känslig när det är varmt ute och tappar orken lite men kändes ändå fin. Galoppen var bättre då och mer reglerbar. Kunde samla bättre och inga försök till att stanna. Samlar verkligen bara 1-2 steg för att han ska känna att han orkar och inte ska sakta av. 
Harry kändes också bättre! Mycket bättre i handen nu och kom igenom ställningen o kunde forma bättre. Galoppen är fortfarande svårast men kändes som jag kunde komma åt honom lite bättre iaf. Ikväll ska jag rida båda igen om det inte blir något regnoväder.. Annars rida imornbitti igen! Tidig morgon

Första gången på länge som jag hade klockan på ringning. Lite halvtungt att gå upp men vaknade till så fort jag kom ut till stallet. Började rida på Walle. Han kändes fin. Han stannade en gång till vänster när jag försökte samla galoppen lite.. Men ingenting mer iaf, Fortsatte att rida tempoväxlingar och han var duktig. Sen red jag Harry. Kändes bättre idag, hade lite bättre koll på hur han fungerade. Bara något försök till att försöka slå sig fri men annars gick han fint på tygeln. Kom igenom lite mer idag men fortfarande stel och vill inte riktigt forma sig i kroppen. Galoppen är svårast att rida i. Känns som man inte riktigt kommer ner i sadeln, vill gärna bita tag lite i bettet o försöka springa ifrån arbetet men vart bättre efter ett tag! Traven kändes bra efter det, lätt i handen men ändå ett hyfsat bra stöd. Roligt men svårt! 


2 hästar

Bra dag! Hunnit städa, sola, handla och rida nu på kvällen, inte bara Walle utan en till rehab häst också, roligt! Walle kändes fin. Lite trött men han gick vatten imorse så inte så konstigt. Veterinären tycker jag mest ska rida i galopp så efter uppvärmning i trav så körde jag tempoväxlingar i galopp. Duktig och inga tendenser till att stanna. Red sen på en annan dressyrhäst, fin men rätt oriden och stel. Svårt i början men vart bättre! Ville försöka slå sig fri och vågade inte riktigt lägga ett jämnt stöd i handen men när den väl gjorde det så fick jag en bra känsla! Iaf på rakt spår, på volten var det svårt att få eftergift och ville gärna skjuta in baken lite. Men det var roligt och nyttigt att rida någon annan, inte gjort det på 2 år typ! Så ska rida honom imorn igen. Kände verkligen hur mjuk och eftergiven Walle är i jämförelse, han är som en gummiboll och försöker inte alla streta emot handen, numera är han även lätt i handen! Så jag är rätt nöjd över min fina hästis! 

Återbesök

Efter 11 timmars sömn var jag redo för en lång dag på kliniken. Vi var där vid 2 och var i stallet igen vid halv 8, inte så farligt den här gången haha! Walle är som ett lamm på kliniken, vet inte vad som händer i huvudet på honom när han är där men jag är tacksam iaf! Longerade först och han jobbar på med ryggen på ett helt annat sätt och rör sig generellt bättre. Reagerade inget på böjprovet så nu ska jag hem och rida varvat med vattenträning o tömkörning i  4 veckor och sen tillbaka för att se om vi eventuellt behöver någon mer behandling. Chockade över att han reagerade såå bra på endast en behandling när han förmodligen gått och haft ont så länge men det var ju härligt! Så jag är lättad och glad så får vi hoppas det fortsätter åt samma håll! 
Nu ska jag rida torsdag och fredag till att börja med så får vi se hur mycket jag hinner nästa vecka. Jag lever

Och det gör även Walle! Var ute och hälsade på och red på honom idag, som jag har saknat honom! Han gnäggade till och med när jag kom, mitt hjärta dig lite! Vi har veterinärtid imorn och ville checka hur han gick med lite press. Han har haft en tjej uppsutten på honom men då joggade dom bara så skulle sätta lite mer press för att se hur han reagerade. Kan ju bara säga vilken skillnad!! Redan i skritten kändes det att han rörde sig mycket mer och i traven likaså! Mycket mer taktmässig och inte alla lika trippig, mer schvung och ja rörde sig verkligen mycket mer under sadeln. Likaså i galoppen, mycket bättre! Det svåra varvet förut var det bra nu och det som var bra förut var mindre bra nu. Han har haft svårt att hitta kordinationen efter behandlingen  men nu började han kunna veta vart han ska sätta fötterna. Inga protester alls förutom när Ann-Catrin la på pisken lite mycket i samlade galoppen och han bockade hehe men sen slutade han och vart super super fin i traven?!?! Han travade som aldrig förr, så mäktig känsla! Var fler där som tittade på och alla tyckte han var en super fin häst och att vi passade väldigt bra ihop, så det var roligt att höra! 
Känns som vi helt klart har tagit oss åt rätt håll, så roligt! Se vad Gustav tycker imorn om hur vi ska fortsätta! Update

Har det bra här på sjön! Varit ute en vecka nu, så avkopplande att bara lämna allt för ett tag. Vi har haft bra väder hittills så hoppas det fortsätter så nu sista veckan. Vi har förmodligen sålt båten så blir sista resan med den, sorligt nog.. Men blir nog bra i slutändan.
Fick update häromdagen ifrån Ann-Catrin om Walle! Han har tagit det lugnt nu första veckan sedan behandlingen. Gått på promenader och på vatten. Fått vara ute längre på gräs och ökas hela tiden, så han är nog rätt nöjd över livet! I söndags så kom en tjej ut som har varit den som har tömkört honom både innan och nu efter behandlingen. Hon sa att det var en helt annan häst jämfört med innan behandlingen av rygg och bakknäna! Han spårade i samlade galoppen och försökte inte skjuta ut något ben åt något håll o inget bråk alls! Så Roligt att höra!!!! Så nu ska hon sätta upp sin dotter för att hoppa lite på honom och se hur han känns under ryttare. Optimalast hade ju varit att jag skulle ridit för att känna av hur han känns men nu är jag inte hemma så då får vi prova såhär o se vad han säger! 
Saknar honom så mycket min lilla bebis! ❤️Rätt håll

Måndagen vart en låång dag.. Var ute hos Walle vid halv 12. Ryktade och gjorde honom lite fin inför veterinär besöket. Åkte därifrån vid kvart i 1 efter att försökt fånga en häst i en halvtimme. Påvägen dit hämtade vi en till häst och vi var i Sigtuna strax innan 4. Extremt mycket hästar där och mycket akutfall så vi kom därifrån 10 på kvällen?! Hemma vid halv 2 på natten för det såklart var köer?! Prognoser för min älskade lilla häst då. Vi körde böjprov pch han markerade högt båda bak. Så vi bedövade båda bakknäna och sen red jag. Kan ju säga att jag knappt kunde galoppera till höger, så sjukt stapplig! Vänster kändes också konstigt. Så då fick vi ju fram något iaf! Så nu är han sprutad båda bakknäna och ännu en gång i ryggen så får vi se. Ska tillbaka om två veckor igen så ser vi då. Han ska hållas igång lite lätt under tiden. Men känns som vi är påväg åt rätt håll nu iaf! 

Igår åkte jag ner till landet och imorn åker vi ut med båten! Ska bli så skönt att komma iväg lite! Blir ju inte lika mycket att skriva om nu men skriver när jag får uppdateringar om Walle! 


Arg Walle

Sista jobbdagen avklarad, äntligen semester! Kan knappt fatta det själv, 4 veckors ledighet framför mig!
Uppdateringarna ifrån Walle idag är att dom har tömkört igen och dom gjorde samma sak som jag gjorde igår när jag red. Han gjorde samma sak utan mig på ryggen och protesterade o bockade när dom gick på honom.. Skönt att veta att det inte är jag som stör honom på nått sätt när jag sitter på utan även utan någon på ryggen. Vi ska till kliniken imorn iaf, så lär ju bli en lång dag imorn. Ska vara där vid 3 sen får vi se vad han säger o vad vi gör. Känns skönt att kolla upp allt ännu mer nu innan jag åker iväg så vi vet. Berättar mer imorn! 

2 juli

Så konstigt att inte träffa Walle varje dag! Igår hade han gått på vattenband igen och blivit Tömkörd, lite protester då också. Men duktig på vattnet, han var tydligen helt slut efter haha lilla Walle, det är bra att han får ta slut på lite av sin överskotts energi. 
Jag jobbade 8-19 igår och åkte direkt till båten sen. Var ute och åt med mamma, pappa och Jerry o Bettan. Mysigt! Sen mötte jag upp Amanda och hennes kompisar på tullhuset. Rolig kväll! Skönt med 500 meter till båten sen också! 

Idag var jag kvar till efter lunch. Åkte då direkt till Walle! Tog mig ann lermonstet dagen till ära.. Sen red jag på utebanan. Blåste storm! Men varmt var det iaf. Vi pressade honom lite idag för att vi skulle kunna lokalisera när han protesterar som mest. Vi filmade det och skickade sen till veterinären, så får vi se vad han tror. Väntar ivrigt på svar! Vi kom iaf fram till att han protesterar i båda varven men i höger varv när vi försöker samla galoppen så fuskar han genom att skjuta ut vänster bog och ut skjuter in höger bak mot mitten, så han går som i en sluta. Så fort jag försökte räta ut honom på vänster tygeln och samla så vart han arg och stannade. När vi däremot samlade medan han fick gå så som han ville gick det bra.. I vänster är galoppen mycket bättre, där spårar han under samling och vi kunde även gå in och tänka galopppiruett. Där är han lätt i handen och bär sig själv medan i höger så fick jag "bära runt på honom". Vi får se vad Gustav säger när han sätt filmerna. Kan ju säga att både Walle och jag var lagom svettiga efteråt haha. Han verkar trivas bra där iaf så det känns skönt! Vart kvar där och fikade med Ann- Catrin sen, hon är så gullig, känns så bra att hon hjälper oss!
Nu är det bara imorn kvar på jobbet sen går jag på semester!!! Shit förstår det knappt själv, 4 veckors ledighet! RSS 2.0