Tävling på hemmaplan dag 2

Idag var jag insläpp i LB:n så var nere i stallet vid 8 imorse. Släppte ut min häst då och mockade innan tävlingarna satt igång. Dagen gick och jag startade inte först vid 2, så gick och blev väldigt nervös o fick prestationsångest.. På framridningen sen visste jag knappt vad jag höll på med, har nog aldrig känt mig såhär nervös någongång. Blandade känslor med att behöva prestera nu när det var en "lättare" klass och orolig över om han skulle vara lika dum idag, eller till och med ännu värre.. Framridningen blev bättre efter ett tag iaf och fick bättre tag om honom efter galopp-skritt övergångarna. Sen kändes han fin. Red lite skolor, halter, förvänd galopp och ryggningar. Han gjorde allt klockrent och han var väldigt  cool, inga tendenser till dumheter.
 
Väl inne på banan så har jag aldrig ridit bättre! Jag sa till mig själv nu jävlar får du skärpa till dig och rida istället för att åka med! Han skulle banne mig inte få springa iväg från mig, rida nogranna vägar, tänka ut varje moment i huvudet innan jag gjorde det och tänk så bra det vart! Han var superfin och gjorde allt som han skulle på rätt plats i ett lugnt tempo och jag gjorde precis så som jag tänkte. Ända missen var i skritten då han väljer att börja gnägga o börjar då automatiskt takta.. Men annars är jag supernöjd och jag hade inte kunnat gjort det så mycket annorlunda! Lite snålt med poäng tycker jag faktiskt, fick 63,7% men hamnade ändå 4:a på det! Låg trea hela klassen nästan innan jag Blev nerputtad av sista ryttarn såklart.. Men jag är supernöjd ändå! Idag var han riktigt duktig och gjorde det jag bad honom om. Kändes som han skulle bocka efter en ökning i galopp men var snabb och ställde utåt direkt då och sen gjorde han inget mer med den saken.
 

Tävling på hemmaplan dag 1

Började dagen halv 7 imorse, gjorde mig iordning i lugn och ro innan jag åkte ner till stallet. Hängde omkring och tittade på lite ekipage, hade taktiksnack, umgicks med folket och bara försökte tagga inför min start. Gick såsmåningom ner till Walle för att smörja allt och sen göra iordning Walle. Haha Walle har nog aldrig varit så välfixad inför någontävling, eftersom han aldrig står still på tävlingsplatsen så har han alltid lite spån i svansen, nerbajsade ben och ja allt som inte borde få existera på tävling haha..
Framridningen började bra. Han var lugn, mjuk och hade okej bjudning. Sen skulle jag börja kräva lite mer, hämtade spöet och hinner skritta några skrittsteg innan han langar bocken?! Hänger mig kvar en bra jävla stund innan han kastar sig lite så jag trillar av.. Gaah rolig start på den framridningen! Hoppade upp direkt och körde på. Därefter vart han väldigt fin, haha han sparkade igång bakbenen i bocken så sen bjöd han bra framåt och då kunde jag sitta stadigt där framme med handen och han gick väldigt fint. Så det vart ett bra avslut på framridningen iaf.
 
Väl inne på banan är han ganska spänd men skyggade inte för något. Travprogrammet var ganska bra faktiskt, öppnorna var sådär och ja ökningarna är ju inget att hurra för. Men annars gick han bra där även om han vart lite tung i handen men som tur va så var formen bra genom hela ändå. Halten och ryggningen gjorde han klockrent, på tygeln och 4 steg bakåt på tygeln och direkt fram!
Sen kom skritten. Den ökade gick bra han ville takta hela tiden men lyckades undvika det, sen när jag skulle komma tillbaka till mellanskritt så drog han tyglarna ur handen på mig och började bråka.. Sen tog han inte skänkeln i fattningen först men det vart inte jätte sen iaf. Gick in på den förvända linjen och då på samma jävla punkt som han gjort något i högerförvända så kastar han sig åt sidan och bockar?! Hästjävel.. Satt som tur va kvar.. Fortsatte sen och sen gick resten av programmet bra. Trots att han bråkade så lyckades vi ändå bli godkända och fick 60% i vår första Msv C start! Jag är ändå nöjd över min ridning och att jag kunde tagga om efter att ha ramlat av och ett ytterligare bockförsök på banan. Imorn tar vi igen det!
 

Mycket känslor

Då var denna fredag slut, full fart från morgon till kväll. Var i stallet 7 imorse för att hinna rida innan jobbet. Hade egentligen ingen vidare känsla idag heller.. Therese satt o hjälpte mig med formen eftersom jag inte känner själv när den är bra.. Hon sa att han såg väldigt fin ut men känslan är antingen ingenting i handen eller jätte tung i handen.. Öppnorna gick åt helvete haha kom inte in rätt på någon, slutorna gick desto bättre. Enkla bytena gjorde han klockrent dom sista och några fina halter. Får helt enkelt se hur det går imorn, har inga förväntaningar utan ska se det som en träning, såsmåningom kommer det funka i den klassen också. 
Åkte direkt till jobbet sen och körde 9-18. Därefter tillbaka till stallet för att hjälpa till med att skriva lite skyltar och fixa det sista på anläggningen. Hann även bada och knoppa så imorn återstår bara smörjning. Är lite nervös, lite taggad och lite vafan ger jag mig in på över morgondagen tävling men fråga det som det kommer helt enkelt. Oplanerad morgon

Dagen vart inte riktigt som planerat.. Skulle egentligen ridit lektion men så vart det inte eftersom hon skulle bli sen och jag började jobba 12.. Var nere i stallet vid halv 9. Släppte ut hästarna. Mockade sen hagen, boxen och fixade maten. Sen hängde jag ett tag innan lektionen vart inställd så då fick jag kasta på grejerna istället för att hinna hem o duscha innan jobbet.. Ridningen gick sådär.. Väldigt framtung och bar sig inte för fem öre, tung i handen och ja ingen bra känsla alls. Som tur va kom Agneta upp och hjälpte mig lite! Jag lyfte verkligen upp honom då så han fick bära sig själv i tävlingsformen och min känsla är då att han går över tygeln men från marken sätt så gör han inte det, så svårt när han har så kort hals o gärna kryper bakom. Men bra att ha någon som kunde se och hjälpa mig så även om jag inte hade så bra känsla i handen så gick han iaf i rätt form och inte dök ner i marken. Red lite enkla byten och dom var han väldigt duktig i ändå. Får fortsätta på samma sätt imorn och hoppas det släpper lite, inge roligt när han blir så tung i handen och verkligen stupar neråt.. 


12-21 pass

Har börjat få lite 12-21 tider igen nu både på gott och ont.. Så idag började jag 12. Skönt att på ett sätt ha hela morgonen på sig i stallet men har inte så mycket till annat liv än jobb och häst då.. Men jag får väll ta det nu när vi har lite brist på personal.. 
Kom ner till stallet vid halv 9, släppte ut hästarna, mockade och sen gjorde jag iordning Walle. Idag stod dressyr på utebanan på schemat. Det kändes helt okej. Han vart lite hängig i handen och orkade inte riktigt bära sig själv så som han brukar göra. Red igenom lite delar ur Msv C programmet. Han var duktig i enkla bytena och förstår vad han ska göra när jag går in på linjen! Likaså förvända gick bra. I traven red jag öppna volt sluta och där var det lite svårare med bärigheten, han dök lite i slutorna. Men när jag "lyfte" upp honom på yttertygeln så vart dom bättre så får väll göra det på tävlingen om han inte är lika självbärig som han kan vara. Är ganska nöjd även om jag inte hade bästa känslan så tyckte jag att jag hade en plan som jag höll mig till och fortsatte tills jag kom igenom det. Överallt och ingenstans

Har flängt runt hela dagen känns det som.. Började i stallet 7 imorse för Morgonfodring. Mockade och gjorde mat innan jag sen åkte vidare till umo, som faktiskt var öppen denna gång.. Drog hem en sväng innan jag sen åkte tillbaka till stallet för att luncha med Agneta och Therese. Therese och jag åkte sen till foderboden för att handla lite mat till hästarna. Sen vart det tillbaka till stallet för att göra iordning Walle till Pernilla! Han hade känt lika förjäklig I början men hade känts mycket bättre i slutet än igår iaf, så det går åt rätt håll iaf. Nu är tanken att jag rider själv imorn och rider lektion på torsdag! Nu jävlar ska vi komma igenom det här innan tävlingarna! 


Hit och dit

Började morgonen redan vid halv 8 imorse av en hostattack.. Gjorde mig iordning i lugn och ro och åkte sen ner till stallet. Tanken var att Pernilla skulle ridit på morgonen men det vart framskjutet.. Men gjorde iordning allt och krattade även ut allt hö ur Walles hage, lär få gå en vända till imorn o ta lite bajs också men snart är den fin!
Vart kvar där ett tag ändå innan jag åkte hem gjorde mig iordning och åkte in till tandläkarn i stan. Har två besök kvar sen kommer jag äntligen kunna le igen!
Åkte direkt till stallet från stan för att Pernilla skulle rida på Walle. Han var rätt tjorvig och hängig i handen från början, riktig latmask var han.. Men hon kom igenom det och hon sa att det kändes mycket bättre på slutet så det var bra det! Tanken är att hon ska rida imorn igen så vi kommer igenom det ordentligt och jag får ännu en vilodag.
 

24 maj

Somnade redan strax efter 9 igår! Vaknade som tur va upp precis när Måns skulle sjunga! Men fick inte reda på att han vann först imorse!! Woho heja Måns!! 
Var nere i stallet vid 7 imorse, sovmorgon o grejer haha.. Släppte ut hästarna och mockade o fixade med maten innan jag åkte till jobbet. Walle fick en vilodag idag, inte för han förtjänat den haha har inprincip inte rört sitt fläsk den här veckan men eftersom det blir hårdkörning den här veckan så fick han en vilodag innan den kör igång! 
Efter jobbet så åkte jag ner en sväng till stallet igen med pappa för att städa lite inför tävlingarna nästa helg, eftersom jag inte kunde vara med på dagen fick det bli nu på kvällen istället. Vart även gos med min prins, han var såå gosig kunde stått i flera timmar! ❤️Eurovision

Usch inte fått mycket sömn inatt.. Somnade ändå innan 10 men vaknade vid 2 tiden av att jag var jättetäpt, kunde inte svälja och började hosta.. Sen kunde jag inte somna om på ett bra tag så var rätt trött när klockan ringde halv 6 imorse.. Eftersom jag hade sån dålig natt och insåg att jag inte direkt blir friskare så kändes det dumt att rida imorse.. Hade verkligen behövt det eftersom jag behövde komma igenom det jag påbörjade igår men vil jag kunna rida ordentligt så är det lika bra att vila upp isg själv ordentligt först. Så det vart tömkörning idag igen. Han var ganska duktig idag faktiskt, förutom när jag tappade kontrollen lite så passade han på att byta varv lite hit o dit haha.. Men annars var han duktig, speciellt i galoppen då jag faktiskt kunde samla honom utan att han bröt av till trav! Då kom han upp lite mer i formen än i traven och samlade sig riktigt fint.
Fixade med allt och sen åkte jag direkt till jobbet.. 8-halv 6 som vanligt, det gick ganska fort ändå mest för det var kaos haha men det blev bra tillslut.
Nu ligger jag nerbäddad i soffan med glass, min drog just nu eftersom det är de ända som går att svälja och inväntar eurovision o SnyggMåns!
 

Flytta

Att ingenting i mitt liv går bra just nu har slutat förvånat mig men då skulle det såklart  komma ännu ett slag.. Från och med i slutet av augusti får jag inte längre stå kvar på Juringe.. Klart jag visste om att det kune bli så men trodde inte så fort.. KOmmer behöva ändra om i mitt liv ännu en gång med nya rutiner och behöva ändra Walles rutiner och miljö, inte min plan.. När det äntligen har börjat gå så bra och vi har kunnat få så mycket hjälp av Pernilla på plats, då ska allt det ändras även om det inte behöver bli så så vet jag att det kommer bli så..
Det här var verkligen det sista jag behövde just nu. Men jag kämpar på vi löser det på ett eller annat sätt så det blir bra för oss båda. Sån jävla ångest bara, jag vill inte..
Så nu är det dags att börja leta nytt stall, önska mig lycka till..
 
 

Soluppgång

Uppe i stallet ännu en morgon vid 6. Det är dock sån underbar känsla, helt själv i stallet, helt tyst, fågelkvitter och solen som är påväg upp! Fodrade Walle först och sen mockade jag medan han åt lite. Gjorde iordning honom och red sen ute på banan i morgonsolen. Kan väll inte säga att jag hade asbra känsla.. Rätt stark och lite motsträvig. Men har ju knappt ridit på en vecka så det får man väll ta. Även om jag inte hade bästa känslan så gjorde han ändå allt jag bad honom om och var duktig i det. Som serpentinerna i galopp med enkla byten, jättefina avsaktningar och fattade galopp direkt när jag la dit skänkeln! Så duktig eftersom det annars är lite svårt för honom. Men det var som han fattade grejen så fort vi kom in på bågarna, så det är bara fortsätta nöta. Det som fortfarande lite svårt i fattningarna är att han trycker upp nacken lite mycket men det är ju styrkefråga och i travfattningarna har vi fått bort det mer eller mindre. 
Red nästan bara galopp hela passet och övade även på förvändavägen, han gör den duktigt men han går inte riktigt fram ordentligt. Så får öva lite mer på det också. Red typ bara något varv i trav och han kändes lite stark i handen men kändes ändå som han gick ganska bra. Rymnings benägen

Jobbade bara 8-12 idag, skönt att få ännu lite mer tid till att bli frisk. Känner mig lite bättre, inte lika febrig längre men fortfarande ont i halsen.. Även om jag slutade tidigt så kände jag att det var lika bra att åka till stallet innan så jag verkligen bara kunde gå hem och vila efter jobbet. Så var i stallet vid 6 imorse igen. Släppte ut våra hästar med mat i hagen innan jag gjorde iordning Walle som såklart rymde?! Gaah ibland blir man ju galen på den här hästen.. Han sprang som tur va in i en hage men stannade ju inte för det.. Så efter en stunds jagande och en hand mosad fick jag tillslut tag på honom och kunde tömköra.. Lika bra att jag själv fick vila från ridningen en dag till. Dock var han ganska jobbig när jag tömkörde också.. Inga pluspoäng till han idag inte haha.. 


Uppe i gryningen

Det här med att vara sjuk hörni.. Sovit dåligt hela natten och vaknade flera gånger.. Tog mig upp vid halv 6 iaf för att åka till stallet innan jobbet. Fodrade min haggrupp och gjorde sen iordning Walle för ett pass på töm. Kommer på mig själv varje gång att jag tömkör för sällan, så nyttigt att se dom från marken! Var duktigare på att göra det när jag stod ute hos Lovisa men måste bättra mig nu igen! Han är väldigt lydig på tömmen och därför är det roligt för mig också att han gör rätt även om jag inte alltid riktigt vet vad jag gör haha. Nackdelen med att tömköra Walle eller ha honom på lina är att han lätt blir lite låg i formen. Han vill helst gå med nosen mellan frambenen om han fick välja. I det läget är det svårt när man inte kan "sitta upp honom". Men efter mycket övergångar och tempoväxlingar i både trav och galopp så bär han sig riktigt bra. Får se hur jag gör imorn beroende på hur jag mår så kanske jag tömkör igen. 
När vi var klara, släppte jag ut hästarna, mockade och gjorde mat innan jag åkte till jobbet.. Som tur va kunde jag gå hem redan vid 9, måste kunna jobba i helgen då fler är bortresta så skönt att få en vilodag till! 
Har legat på soffan och tittat film o serier hela dagen och lär fortsätta med det! Sjukling

Jahapp då vaknade man upp jättesjuk imorse.. Kände att något var pågång igår kväll och idag kunde jag knappt röra mig för jag haft så ont i kroppen.. Feber och ont i halsen, fyfan på min ända lediga dag den här veckan! Låg på soffan hela förmiddagen och egentligen skulle Pernilla ridit idag, vilket hade varit väldigt bra timeat  men sen vart det inte så.. Så jag var tvungen att rida. Dock red jag bara i typ 15 min, haha orkade ingenting.. Han var ganska spänd och lite tjaffsig så var lika bra att hoppa av när jag ändå inte hade någon ork att ta mig igenom det.. Köpte med mig glass påväg hem och har inte rört mig från soffan sen dess.. 


Kvällsmys

Skönt att sluta tidigt idag! Dock var jag 1/5 timme hos tandläkarn så vart ju inte så mycket till ledig tid.. Det gick bra iaf, vart bedövad så jag gått omkring och sett ut som jag tagit botox haha.. Nu har dom slipat bort plasten och satt på provisoriska "tänder" tills porslinen är klara. Kom inte hem först vid halv 7 och då kom även mamma och pappa så åt middag med dom. Så var inte nere i stallet först vid 8 och då hade jag inget ork kvar till att rida.. Även om jag verkligen borde det men nu fick det bli så, vart lite senare än jag tänkt mig helt enkelt.. Vart en myskväll iaf. Först borsta och gosa innan jag var tvungen att tvätta benen och svansen, han hade bajsat ner sig lite stackarn.. Sen gick vi ut på ängen och åt lite gräs i kvällssolen. 


Tandläkarn

Jason väckte mig inte först 10 över 6 imorse, sovmorgon! Ganska skönt att vakna tidigt och ha lång tid på sig att göra sig iordning o hinna titta lite på tv, dock föredrar jag att få sova så länge som möjligt. 
Jobb idag 8-15, ska iväg till tandläkarn sen för att mäta o fixa lite med mina tänder jag ska byta ut. Så snart har jag äntligen fina tänder igen! Haha trött på att se ut som ett mongo när jag ler.. 
Har kvällsfodringen ikväll så åker ner dit när jag kommer hem från tandläkarn. Idag kommer även mina föräldrar hem! Även om det är skönt att vara själv så är det skönt att ha dom hemma. 17 maj

Igår efter jobbet gick jag och mormor ut på en prommis med hundarna innan vi gjorde iordning middagen. Gjorde mig sen iordning och drog ut på stan. Först en bar på söder och sen till slakthuset. Måste medge att det inte var min typ av ställe.. Var så jävla trött så vart rätt otagg men trevligt att få träffa mr A. Kom hem vid halv 4 och blev påhoppad av två glada hundar haha. Sen hade jag sovsällskap resten av morgonen, mysigt! Vaknade vid 12, så det var skönt! Gick ut på prommis med Jason i regnet.. Sen åkte jag vidare ner till stallet. Hann rida i uppehållet så vi slapp bli dyngsura. Han kändes ganska fin idag faktiskt! Han var lite pigg men inte var inte stark o hängig i handen iaf. Red igenom lite delar ur MSV:C 1 som jag ska rida på hemmaplan om 2 veckor! Lite svårt med enkla bytena på serpentinbågarna, gör jättefina avsaktningar men han blev lite ålig i skritten innan fattningarna så vart lite många skrittsteg men vi får öva vidare på det! Förvända vägen är lite klurig också men det fixar vi nog. Han var väldigt duktig iaf och gjorde sitt bästa! 


16 maj

Jaha då var man uppe innan 6 ännu en morgon.. Haha aja det är ett mysigt sätt att vakna på iaf och mysigt att ha sovsällskap för engångskull! 
Tog med mig Jason till stallet imorse, eftersom det bara var 1 person till i stallet med hennes hund så kunde han vara lös. Mycket skönare att honom med sig då, han lyssnar mycket bättre. Släppte ut alla hästar, mockade och gjorde mat innan vi åkte hemåt och mot jobbet. Ska förmodligen ut ikväll! Är ledig imorn, så jävla underbart! Så Walle får en extra vilodag idag. Hoppas han inte kommer bli lika stark som efter förre helgen imorn bara när jag ska rida igen.. Ännu en jobbdag..

Jobb idag igen då.. Alldeles för mycket jobb nu men vad ska man göra när vi har ont om personal.. 
Var iaf i stallet innan jag började imorse. Morgonfodrade hästarna, mocka o fixade maten. Eftersom vi tävlade igår så fick Walle vila idag, eventuellt imorn också eftersom jag jobbar hela dagen.. 
Efter jobbet så blev det prommis med Jason och sen middag. Nu ligger jag i soffan, äter godis och tittar på let's dance o laddar inför ännu en jobbdag imorn.. Mitt liv i ett nötskal

Igår när vi kom tillbaka till stallet så fixade jag iordning med allt och hängde kvar med Agneta o Siri en stund. Påvägen hem därifrån så stannade jag i skäris för att lämna in min mobil. Men då hade "mekaniken" precis gått på rast och skulle komma tillbaka 1 timme senare. Så jag åkte hem emellan för att duscha och ge Jason mat innan jag åkte tillbaka. Lämnar in den och han säger att det kommer ta ungefär 1,5 timmeför att de är lite personal. Fine tänkte jag och gick i lite affärer. Hade egentligen velat ligga hemma istället och inte spenderat mer pengar hehe men vad skulle jag göra skärmen måste ju bytas. Då när jag kommer tillbaka dit för att hämta den 1,5 timme senare så hade dom inte gjort något med den för att skärmen dom skulle bytt till var trasig?!?! Vafan lixom det kunde dom ju tittat innan jag gick därifrån.. Så jävla arg nät jag kom dit så jag tog mobilen och bara gick haha.. Så går fortfarande runt och inte ser ett piss o får glassplitter i mig! Haha pallar inte med mitt liv längre.. 
Köpte iaf den här bikinin 

Och dom här vita shortsen Nytt till ridgarderoben

Det vart visst lite shopping idag också.. Inte till Walle men till mig.
Hittade dessa sjukt snygga ridbyxor på tövlingsplatsen från tungelsta häst o hund:
Ett par typ brun/gröna ridbyxor från Covalliero, satt sjukt snyggt på och riktigt snygg färg!
 
Sen vart det även en fleecetröja från hööks. Den var på rean och den kommer bli toppen till nästa vinter. Älskar kombinationen blått,vitt och rött!
Fleecejacka Berliner CRW®

Årsta runsten

Dagen började vid halv 6 då Jason kom in och väckte mig.. Haha han är verkligen inte nådig när han väcker en, tass i ansiktet, lägger sig över än och gör allt för att man ska vakna. Mysigt med lite morgongos iaf. Hade god tid på mig innan jag åkte till stallet så gjorde mig iordning i lugn och ro. Dock vart det inte riktigt lika lugnt när jag kom till stallet, då jag fick reda på att dom flyttat fram klassen?! Jag var ändå inne vid 8 igårkväll och tittade.. Eftersom jag vart lite stressad så flöt såklart ingenting på.. Vi fick bokstavligt talat inte på släpet, så fick stå o mecka med det alldeles för länge! SEn var det bara kasta in grejerna och lasta Walle. Hna var lite bråkig men gick in på tredje försöket, eller snarare sprang in så jag fastnade vid hans mage och in i väggen, hahaha men han var obrydd så jag kunde snässla mig ut.
Resan dit gick bra, lite fortare än vanligt dock haha men kom fram i bra tid ändå. Sara och Gunilla mötte mig där och kunde hjälpa mig, guld värt då ingen i min familj är hemma. Vi gjorde iordning honom direkt och red sen fram. Dock var framridningen sämst då det ösregnat hela natten så det var ett lerbad och jätte tungt.. Så efter jag värmt upp så skrittade jag ut en sväng för att han inte skulle bli alltför trött. Sen gick jag tillbaka och körde lite innan det var dags att gå in i kollektingring. Han kändes lite matt i galoppen men i traven fick jag en bra känsla och han kändes bärig o fin i formen!
I kollektingring så kunde jag rida lite mer ordentligt än i leran och där fick jag också bra känsla.
 
Väl inne på banan så kändes han fin, skyggade lite för domarbordet först men sen släppte han det och gick lugnt förbi. Inridningen i galopp gick så mycket bättre än vanligt, han galopperade lugnt o samlat och gjorde halt nästan direkt och uppställt korrekt! Han tog upp huvudet lite men inte samma dra handen ur tygeln upp huvudet. I traven kändes han lite matt så behövde inte ta tillbaka mer än i övergångarna för då höll han på att bryta av.. Men det syntes inte och fick en bra bedömning, lite snålt kanske för vi hade bara 1 miss och det var på samma ställe i förvända och den här gången tänkte jag verkligen på att inte felställa men då började han studsa ändå.. Men annars så kändes allt väldigt bra. Fick 63,71% så det är ju ändå bra men fan asså jag kommer aldrig få några höga procent känns det som.. Inte nog med att han var duktig inne på banan så var han faktiskt väldigt lugn i psyket idag. Lite bråkig när vi gjorde iordning honom men annars väldigt lugn. Kunde till och med stå i transporten både när vi kom och sen även en stund efter jag ridit medan vi gick och tittade lite! Duktig kille, framsteg!
 
 

Redo för tävling

Gick bra på jobbet idag, rätt lugnt faktiskt. Hamnade i köer påväg till stallet  så blev lite senare än jag tänkt men kom hem innan 8 ändå, så det var skönt. Red bara en liten stund då det var jättemånga som red samtidigt.. Men fick en bra känsla på slutet iaf! 
Började med att rida i galopp men han släppte inte riktigt där och vart lite stark och hängig i handen. Men i traven fick jag en jätte bra känsla! Rund i formen, kunde ta tillbaka traven så jag fick en mer "kompakt" känsla än senaste dagarna utan att han var stark, kunde lätta av i det o han låg kvar. Jättefin kändes han! 
Sen vart det bada och knoppa, han var duktig och det gick fort o bra. Smorde allt och sen åkte jag hemåt. Nu ska jag titta på greys innan läggdags! Två vändor till stallet

Hade utsläpp i stallet imorse så var där innan jobbet. Hann även mocka och göra mat så jag slipper göra det ikväll, skönt! Direkt efter jobbet så åker jag tillbaka till stallet för att rida och tävlingsfixa! Har inte hittat någon som kan åka med mig imorn.. Så får se hur det löser sig annars får jag väll åka själv haha se hur det går.. Aja nu ska jag jobba vidare!


Bättre känsla

Jobb 8-17.30 idag, som vanligt numera. Fick lära mig ytterligare lite saker imorse , så förhoppningsvis kan jag det mesta snart. Jobbdagen gick ganska fort och åkte hem o åt innan jag åkte vidare mot stallet sen. Mockade och gjorde mat innan jag red ute i regnet. Som tur va duggade det bara! Han kändes mycket bättre idag! Fortfarande lite tendenser till att bli hängig i handen men inte alls lika många! Red mest i galopp, lättast att rida i det. Övade på tempoväxlingar och sen övergångar till skritt. Gjorde väldigt fina faktiskt! Duktig i förvända och kändes bärig o fin. I traven så hade jag en 1000 gånger så bra känsla som igår, idag var han inte alls lika stark och kunde lätta av o han låg kvar! Kunde ta tillbaka så han fick en väldigt fin trav, fina halter och ja allt var 1000 gånger bättre än igår! Så det känns skönt! 


Lektion

Började dagen 7 imorse, kände mig okej pigg iaf. Inte lika död som igår. Fick lära mig lite nytt med kassorna och så. Eftersom Derya var med o jobbade imorse så kunde jag vara på golvet hela dagen, skönt det då går dagen mycket fortare! Kunde smita vid 5 idag så jag hann rida lektion i pausen idag.
Vet inte riktigt vart jag ska börja, hade en sån sjuk känsla idag. Desvärre ingen bra.. Walle var så jävla stark! Visst att han kan vara stark men asså jag har fanimej kramp i armarna för att han aldrig släppte, han verkligen hängde i tyglarna och orkade inte bära sig själv för fem öre.. Har aldrig haft en sån känsla förut, så var väldigt svårt idag, visste inte riktigt vad jag skulle göra. Han gick emot skänkeln och vart riktigt tjurig och bråkig.. Vi gjorde massor med övergångar ifråna lla gångarter men det släppte inte riktigt ändå.. Det vart bättre på slutet men det kändes fortfarande inte bra även om de som tittade tyckte att han såg jättefin ut. Svårt det där när känslan inte alls är samma som det ser ut. Får se hur det känns imorn då, hoppas det har släppt lite mer iaf.
 

Moment

Mycket att göra på jobbet idag men stannade inte 1 minut till efter jag slutat, även om jag egentligen hade behövt det.. Men någon motta var det faktiskt vara! Åt middag med familjen innan jag åkte ner till stallet. Orkade verkligen inte rida är helt förstörd. Det är så jävla mycket pollen nu också så känner mig som ett vrak och det kliar i ögon o näsa konstant.. Så var bara nere en snabbis för att mocka o göra mat. Blev lite gos också, går ju inte att motstå när han är på det humöret! La huvudet på min axel och andades på min hals, älskvärt ögonblick med älskad häst. Nu är jag nyfärgat i håret ( äntligen) och ligger i soffan. Blir tidigt i säng sen kan jag ju saga! 


10 maj

Vi hade marknad på jobbet igår så det var fullt ös hela dagen. Helt slut när jag slutade. Men beslutade mig ändå för att hitta på något så jag och Amanda käkade pizza hemma hos mig och sen kom även Amandas kompis Minna över så drack vi lite drinkar o bara hade det trevligt. Började ju ändå 9 idag så vart inget partande direkt. 
Är helt slut idag, vill inte jobba mer nu.. Men bara kämpa på slutar inte först 18 idag heller.. Har inte bestämt hur jag ska göra med Walle än. Borde egentligen rida efter jobbet men får helt enkelt se om jag orkar. Ska iaf dit o mocka och göra mat. 9 maj

Var nere i stallet imorse i tron om att jag hade utsläppet vilket jag inte hade, hehe tjejen med koll.. Men skulle ändå ner för att mocka och fixa maten innan jobbet. Han får vila idag så får en ledig kväll idag! Skönt det även om jag jobbar imornbitti, så blir nog inte så livat ändå. 
Ha en bra lördag! Artikel

Jag har i väldigt många år haft ont i nedre delen av ryggen. Inte bara när jag ridit utan hela tiden mer eller mindre. "Peppar ta i trä" så har jag aldrig känt något när jag ridit Walle. Men under tiden jag red mycket på Otto och Larry så fick jag jätteont. Antar att vissa hästars rörelsemönster framkallar det mer eller mindre. Beror säkert en del på sadlar också.
Men det jag tänkte komma till var att jag precis läst en artikel om just det! Artikeln hette "dressyrridning kan öka risken för oliksidighet och ryggsmärta".
Lägger in en del av artikeln här: 

Intressant att veta varför jag haft ont utan någon "speciell" anledning. 

Tempoväxlingar

Slutas inte att förvånas över hur allt kan gå så dåligt i mitt liv haha.. På min ända sovmorgon så valde jag att åka till umo på deras drop in tid halv 9 imorse, för att förnya mina P-piller nä men tror ni inte att jag åker dit och så har dom stängt just den här veckan?!?! Gaah.. Så vart åka tidigt till stallet. Fixare iordning allt innan jag red. Red på utebanan i storm men det gick bra. Han kändes väldigt fin idag i alla gångarter. I galoppen fortsatte jag att jobba med tempoväxlingarna. Han var jätteduktig även om det tog i mot lite mer idag. Fick till ett par riktigt bra halter också! Speciellt ifrån trav! 10 poängare på dom! I traven kunde jag ta tillbaka honom så jag fick en lätt känsla i handen och i fronten. 

Har lindat två dagar i rad nu! Men kan ju inte motstå när han är så fin i grön! 

Stalldag

Ledig idag igen, helt underbart! Är ledig imorn också men sen drar det igång för fullt igen. Så skönt med lite ledigt innan det!
Har verkligen bara hängt i stallet idag! Men jag klagar inte på det. Började med att släppa ut hästarna imorse. SEn red jag lektion! Kunde rida ute i bara en piké, lovely! Det vart väldigt bra idag faktiskt. Vi red nästan bara galopp. Först trav-galoppövergångar och sen skulle vi öva på halter från galopp. Men för att få dom att bli bra så red vi tempoväxlingar i galopp först för att kunna ta tillbaka honom. Han ska kunna gå i en långsam galopp och fortfarande tänka framåt o bära sig själv. Walle tyckte det var cp-jobbigt så han bockade två gånger.. Men som sagt det är mer okej när han har en "anledning" till det och efter det var han jätteduktig! Han kom in jätte bra in i halterna men envisas med att ta några skrittsteg innan ha stannar.. Men det är ju bara öva vidare. Så det jag ska tänka på nu när jag rider är tempoväxlingar i både trav och galopp.
I slutet så red jag igenom LA:3an och det gick bra, fokusera på att rida ordentliga hörn, göra halvhalter och norganna vägar. Jag är nöjd över lektionen iaf!
Käkade sen lunch med Siri och Agneta o Fanny och sen hängde jag bara var med dom!
Bra dag med andra ord!
 


 

Nöjd

Hej på er! 
Idag jobbar jag mitt "sista" kvällspass ( på ett tag iaf) eftersom Eric ska sluta så kommer jag börja jobba dagtid igen från och med nästa vecka. Känns både bra och dåligt. Har jag tur jobbar jag inga helger utan bara vardagar och så kommer jag ha fria kvällar. Dock så måste jag ju ändå åka till stallet efter men då har man lite tid kvar att känna att man har något form av liv,haha. Kommer nog vissa dagar försöka rida innan jobbet oxå bara för att kunna rida ensam när inte så många är där och känna att man har någon kväll helt fri från stallet. Fördelen med att ha jobbat kväll nu är ju verkligen att man hinner med hästen innan och man kan rida när det är lugnt i stallet. Men vi får se hur det kommer att kännas sen helt enkelt! 

Var nere i stallet imorse för att släppa ut hästarna. Red på Walle direkt och hade faktiskt en väldigt bra känsla idag. Mycket galopparbete med mycket övergångar till skritt och sen skolor, tyckte jag kom igenom det bra åt båda hållen. I traven fick jag en bra känsla och han gjorde jättefina skolor. Jag tycker själv att det är svårt att rida skolor men tyckte jag faktiskt red bra i dom idag! Så på det hela så är jag väldigt nöjd! 

Haha skulle ta bild på Walle igår när vi var nere o betade, slutade med att det vart en bild på gräset? 

5 maj

Hade sovmorgon idag men vaknade redan vid halv 9 ändå. Gjorde mig iordning i lugn och ro och åkte sen ner till stallet. Hängde med Agneta hela förmiddagen innan jag red. Det kändes ganska bra idag. Han hade bra bjudning och kunde ta tillbaka i den. Galoppen kändes väldigt bra. Kunde rida fina skolor åt båda hållen utan att han dök. Formen kändes bra i både traven och galoppen. Mycket bärigare och inte lika stark i handen. Så generellt hade jag än mycket bättre känsla en på ett tag, så det kändes skönt! 
Dålig dag

Gah mitt liv går verkligen inte som jag vill just nu haha.. Skulle egentligen varit ledig idag men fick hoppa in o jobba.. Slutade iaf 16. Nästa mindre roliga grej som hände idag var såklart att jag tappade min mobiljävel så hela skärmen har spräckt?!?! Gaah pallar inte med det! Så måste försöka hinna fixa det imorn ser tammefan ingenting på den.. 
Åkte iaf till stallet direkt efter jobbet. Pernilla skulle rida idag så gjorde iordning honom till pausen. Han såg fin ut. Hon tyckte han bar sig bättre nu och det är bara stundtals som han dyker. Speciellt in i skolorna i högervarv. Och i vänster galopp. Så det ska jag öva på nio, rida mycket skolor i både trav och speciellt i vänster galopp där han inte vill ta i med vänster bak. Ser fram emot att rida imorn! Dålig dag

Gah mitt liv går verkligen inte som jag vill just nu haha.. Skulle egentligen varit ledig idag men fick hoppa in o jobba.. Slutade iaf 16. Nästa mindre roliga grej som hände idag var såklart att jag tappade min mobiljävel så hela skärmen har spräckt?!?! Gaah pallar inte med det! Så måste försöka hinna fixa det imorn ser tammefan ingenting på den.. 
Åkte iaf till stallet direkt efter jobbet. Pernilla skulle rida idag så gjorde iordning honom till pausen. Han såg fin ut. Hon tyckte han bar sig bättre nu och det är bara stundtals som han dyker. Speciellt in i skolorna i högervarv. Och i vänster galopp. Så det ska jag öva på nio, rida mycket skolor i både trav och speciellt i vänster galopp där han inte vill ta i med vänster bak. Ser fram emot att rida imorn! 3 maj

Herregud vad trött jag var när klockan ringde halv 7 imorse.. Men var bara stiga upp o ta sig till stallet. Började redan 8 imorse och skulle hinna släppa ut hästarna innan det. Kommer Vasa skönt när jag slutar iaf och veta att jag kan gå hem o bara ta det lugnt iaf. Jobbar 8-19 så lär ju vara rätt slutkörd ikväll. Aja min söndag blir dessvärre inte roligare än såhär.. 
Ha det bra! 2 maj

Jobb idag 9-18. Dagen gick rätt fort och var mest på grönt hela dagen så det var roligt. Köpte med mig sushi hem och åt till middag. Så fort jag fått i mig lite mat i magen åkte jag ner till stallet. Walle var rätt hungrig kan man säga.. Kunde inte stå still.. Men eftersom jag bara skulle mocka o göra mat så vart han nöjd så fort han fått lite mat i sig. 
Walle har bitit en av ponnysarna rätt rejält över ryggen idag.. Dum Walle! Usch så jobbigt när min häst skadar någon annan häst, känns ju som det är mitt fel lixom.. Så nu får han gå själv så länge då han har varit extremt på ponnysarna.. Aja det är lika bra, ingen vill ha en skadad häst! Vällingby

Då var denna tävlingsdag slut. Har ganska blandade känslor just nu men ska ta det från början.
När jag kom ner till stallet så började jag med att mocka och fixa maten, sen vart det smörja allting innan jag tog in Walle från hagen.
Är väldigt stolt över hur duktig han var när jag badade honom idag! Stod helt stilla, vilket framsteg! Samma sak vid knoppningen, lite bråkig men inte alls som han kan vara! Duktig liten häst. När Walle var klar så började jag packa in allt i släpet och sen när han hade fått äta lite så åkte vi. Fick hjälp av Malin vid lastningen då jag bara hade med mig min lillebror idag. Han gick in direkt när vi la till soppborsten, så det är bara att ha med den jämt. Nästa stolta ögonblick kom när vi var framme i Vällingby, eftersom vi kom dit lite tidigare än tänkt så fick han stå i transporten ganska länge, vilket aldrig brukar gå men nu kunde han stå där inne i 40 min utan att försöka riva stället! Så duktig! Jag brukar alltid försöka hålla dörren stäng så länge som det går men då brukar pappa alltid vara den som öppnar till honom direkt när han börjar röra sig lite haha men nu lät jag den förbli stäng även om han rörde sig och lät honom vara och sen stod han faktiskt nästan still i hela 40 min! Duktiga Walter!
 
Framridningen kändes ganska bra. Det ända Pernilla sa var att jag skulle sträcka på mig, titta fram och ta fram händerna hehe.. När jag började tänka på det och rida lite mer så vart det bättre. Jag hade en ganska bra känsla även om tempot kändes lite ostadigt? Ena sekunden så gick han knappt fram och i nästa så sprang han iväg från mig.
 
Väl inne på banan så tyckte jag att det genrellt kändes ganska bra. Formen var bra även om det kändes som jag inte riktigt hade helt hundra koll på den. Han bjöd bra och jag tyckte inte att det kändes som han vart hastig, men domarn tyckte det och även att jag inte visade tillräckligt tydliga övergångar. Den häll Pernilla också med på men annars tyckte hon att det generellt var bra. Jag hade en miss, han bytte i ena förvända. Men den tar jag på mig! Annars så kändes det bra hade inga missar förutom att han inte står på tygeln i halterna.. Men fick ändå bara 60 %.. Även om missen drog ner så låg hon lite väl lågt ändå känner jag. Men så är det ibland hon låg lågt generellt så det är bara ta nya tag o köra igen även om jag är lite besviken. Besviken över att jag aldrig kan prestera på tävling och att jag inte kan visa min fina häst rättvisa..
 

Tävlingsdag

Tävling idag då! Startar inte först halv 5 så har hela dagen på mig att göra iordning. Är väldigt taggad men man hinner dock bli lite nervös när man ska gå o vänta hela dagen.. 
Ska börja göra iordning mig snart och sen börja rulla ner till stallet. Väldigt skönt att inte behöva stressa med tävlingsfixet iaf! Jag startar tredje sist så behöver inte vänta så länge efteråt iaf, väldigt skönt! Ha en bra dag och håll tummarna för oss! RSS 2.0