Teori

Vi hade teori idag istället för ridning. En clinic för Martin Ågevall. En mycket lärorik teori! Han är verkligen jätte duktig. Har sätt många av hans träningar innan oxå och alla hästar blir alltid väldigt fina och harmoniska.
Vi hade tre olika typer av hästar. Först Siri och Otto som tävlar intermediär, sen Sofia på Ravell, en 4 åring och sen Pernilla på rutan.
Det är mycket som jag kommer kunna ta med mig och jag är riktigt nöjd över dagens teori!
Fick bli en gammal bild på rutan :)


Gårdagens ridning

Red Atlanta igen. Eftersom det blev sämre väder på kvällen så red vi inne. På atlanta känns hon bättre ute, trots att hon är spänd så har man mer plats och kan rida på mer utan att rida in i alla hela tiden. Men det gick ändå bra! Hon var fin. Vi gjorde mycket övergångar och från trav tills kritt blev dom riktigt bra! I galoppen är det verkligen svårt då hon verkligen inte sätter under sig utan tar upp huvudet, iaf första steget sen kan man rida fram ur det. Hon är inte tillräckligt stark där än och jag har inte riktigt hittat alla knappar. Men vissa blev riktigt bra ändå.
Hon kändes iaf fin och jag hade bra känsla. En annan bra sak är att jag sitter bättre på henne oxå, nu kan jag fokusera mer på att sträcka på mig och titta upp.
Här är Zarah på Atlanta för ungefär 1 år sen

Grymt!

Var med bästa Pernilla och Rutan på tävling idag.
Fyfan vad grymma ni va! Äntligen fick ni betalt för allt arbete ni lagt ner! Rutan var så jävla fin och Pernilla var jätte duktig. De red en MsvB:4 på 70 % och kom 2:a! Åh blir så glad för Pernillas skull! Stort grattis!

Fina Laramie Peak

Kommer sakna fina Larpan. Visst att jag inte har varit ute hos honom nu senaste månaderna men efter att ha tagit hand om honom i flera år och fått följa Jennie och Larrys framgång så är det riktigt tråkigt och sorligt att han nu inte finns kvar i mitt liv längre. Han kommer alltid ha en plats i mitt hjärta och jag har så många fina minnen med honom. Fina fina Larry.. Ger extra många styrkekramar till Jennie.


Längesen

Var ute och red på Larry igår! Herregud vad längesen det var! Fina Larpan.
Red dressyr i ridhuset och skrittade sen ut, mysigt.
Han har verkligen blivit jätte fin! Men det var ovant att rida så stor häst igen, haha herregud vad mycket häst det är! Men det gick ganska bra. I traven kändes han fin och där kunde jag rida ordentligt, i galoppen var det svårare där vart han stark och jag kände mig mest som en vante. Men även fast det var svårt så var det roligt att rida honom igen, ryggen krångalde inte allt för mycket heller så det var skönt.
 

Ridning på utebanan

Red på Atlanta idag igen. Det gick faktiskt väldigt bra! Hon var lite spänd men på ett bra sätt, så man kunde ta nytta av det. Hon gick stadigt och arbetade på riktigt bra bakifrån så hon kunde komma upp lite i formen. Hon kändes jätte fin och till och med galoppövergångarna blev bra! Jag är jätte nöjd iaf! Otroligt skönt att känna att det faktiskt är lite roligt igen, det var verkligen det här jag behövde!

Hittade ingen bild på Atlanta så det får bli en på prinsen istället!


Saknar att tävla

Det kändes konstigt att inte vara med och tävla iår. Visst jag var inte med på hemmatävlingarna förra året heller men då åkte jag iaf ut och tävla. Nu har jag inte tävlat sen i oktober och jag saknar det..
Men tyvärr hade jag ingen lust att vara med på Rocky,skulle bara skämt ut mig och det är inte vad mitt självförtroende behöver just nu.
Åh jag längtar tillbaka till tävlingen för två år sen när jag och Astrid faktiskt vann! Saknar det ögoblicket, bland det bästa i mitt liv! Hon hade blivit så fin då! Kan fortfarande titta på filmen och skvätta en liten tår av både glädje och sorg. Fina Astrid, saknar henne.

Tävlingsdag 2

Då var andra och sista tävlingsdagen avklarad.
Jag var skrivare i LB:n, herregud vilket jobbigt program att skriva!! Hände grejer hela tiden och skulle skriva hur mycket som helst! Riktigt jobbigt var det, speciellt när man känner sig helt borta för att man är så trött.. Men det gick bra iaf, blev bättre mot slutet då det kom lite bättre ekipage och därför mindre att skriva.
Det blev ännu en bra tävlingsdag och vi fick till och med lite placeringar! Madde kom 1:a i LB:n där även Sandra kom 7:a. och i LC:n kom Rebecca 6:a.
 

Hemmatävlingar

Då var Gömmargårdens första tävlingsdag avklarad! Vi hade en Medelsvår B4 och en S:t George. En mycket lyckad dag med fina ekipage. Som vanligt visar vi upp en fin anläggning och man blir alldeles varm i hjärtat när man hör att andra tycker det med!
Vi fick även en hemma seger, Siri och Otto tog hem första platsen i S:t George! Grattis så mycket, de förtjänade ni verkligen!
På lördag kör vi igen, då LC och LB.
 
 

6 maj

Red för första gången ute på ridbanan idag! Åh vårkänslor på den! Vi red med uppställt staket, trodde Atlanta skulle vara riktigt spänd men var ganska lugn. Spände till lite, men på ett bra sätt! Jag är otroligt nöjd, hon kändes riktigt fin! Väldigt roligt! Allt kändes jätte bra, hon var stadig och gick bra fram till handen. Övergångarna var jätte bra och ja jag är riktigt nöjd! Jätte roligt! Verkligen vad jag behövde!


Städdag

Igår var det städdag i stallet. Vi fixade iordning hela anläggningen inför tävlingarna i helgen. Åh vad jag gillar Gömmargården, så fint! Och ännu finare blir det på onsdag när allt är på plats och de sista finslipet klart!
Jag och Therese målade klart alla staket.. Men nu är dom iaf klara! Vi och några tjejer bar ner alla och satt upp dom på banan. Men först idag står dom helt på plats, så fint!


1 maj

Känns så otroligt skönt att det är maj! Snart kan man rida ute och bara njuta av ljus och värme på måndagskvällarna!
Snart är hemma tävlingarna oxå, ska bli roligt. Ingen tävling för mig,tråkigt nog.. Men ville inte vara med när Rocky inte kändes bra. Men härligt att bara vara där och njuta av vår fina tävlingsplats.
 
Ridningen förra veckan ville jag inte äns skriva om. Gick verkligen inte bra alls.. Spänd, stel och inte alls sammarbetsvillig. Blir ju inte bättre av att jag tappar tålamodet då..
 
I måndags red jag på Atlanta istället, kände att jag behövde byta lite.
Det gick faktiskt över förväntan. Hon är ju väldigt ostadig,omusklad och spänner sig lätt. Men lyckades lösa det bra. Hon gick mestadels stadigt på tygeln utan att tjaffsa. Skritten är svårast då hon håller på massa med huvudet men jag är i stora hela nöjd!

RSS 2.0