Då var globen igång

Igår gjorde vi inte så mycket. Vi byggde upp banan 1 gång för träning men annars hängde vi mest.
Idag började tävlingarna. Roligt att komma igång!
Vi var där kvart över 5 för att sätta upp banan för dressyrträning.. Herregud så trött man var!
Tävlingarna började vid 11. Där jag var insläpp, det var roligt. Startade med en klass för unga ryttare med erfarna hästar där vann Emilie Nyreröd på Miata.
Därefter var det erfarna ryttare på unga hästar där vann, Clara espinosa på Welton five. 
Efter det var det ungästar och där vann Rasmus Haid Bondergaard på Bellagio 1195. Grattis till er!
Tittade även på Patrik Kittel som hade en väldit bra och lärorik clinic!
Sen var vi lediga resten av dagen. Vi gick med Zarah och Therese i annexet allt för länge.. haha men fick med mig lite grejer hem,mer blir det säkert! Bilder kommer att komma!
Har tyvärr inga bilder än men ska försöka ta med kameran någon dag!
 
Patrik och Scandic förra året

Teori om balans

Idag gjorde vi lite mer iaf. Vi borstade av och snyggade till dressyrstaketen och bokstäverna. Men inte så mycket mer. Tittade på när stjärnornas hoppning tränade, läskigt..herregud vågar knappt titta!

Nu på kvällen hade vi teori. Vi gick igenom både teoretiskt och praktiskt vad och hur man ser att hästen är i balans. Mycket bra teori. För även om man vet att det är viktigt med att hästen är balans så behöver man se det framför sig hur stor skillnad det blir med en obalanserad häst och än som är balanserad. Vi såg Carolina, Siri, agneta och Anja rida på olika hästar. Vissa var inte helt balanserade i början men blev det efter passet. Roligt att se. Att se hur viktigt det är med övergångar och halvhalter, att det faktiskt är det som gör dom kommer in under sig.


Stockholm international horse show

Från och med idag börjar jag jobba på Globen! Helt underbart att vara tillbaka, komma bort lite från verkligheten och bara umgås med folk som har samma intresse och få se alla fins hästar och shower! Som jag har längtat.
Skillnaden iår är att jag jobbar hos Agneta i dressyren istället för med blommorna. Vilket är så mycket bättre! I blommorna så slavar dom, skäller bara på än och jobbar hela dygnet typ. Nu kommer jag börja tidigt sen vars ledig hela dagen, kan titta på allt och göra vad man vill. Så kommer bli sjukt kul!


26/11

Red på Rocky idag igen.
Det gick faktiskt bra. Han vart lite spänd i vänster galoppen men annars är jag i stora hela nöjd. Vi jobbade med halvhalter, att dom skulle sätta under sig i Både traven och galoppen. Han var duktig och kunde samla lite grann iaf!
Alla tyckte att han såg jätte fin ut, vilket verkligen värmer! Precis vad jag behöver just nu. Så tack!
Bild på Zarah och Rocky förra året


23 november

Red Rocky igår igen.
Det gick ganska bra faktiskt. Han var lite spänd, men mestadels känns han ganska fin. Det är svårt när han jätte lätt tappar takten och ostadig, men nu börjar man komma in lite mer i det.
Haha skritten är ju ett skämt, han går i passgång så är sjukt obekvämt att rida i den.
Jaja det känns bättre fö varje gång så det är ju skönt iaf.
Sarras ska till veterinären nästa vecka tror jag, håller tummarna nu för att han blir bra snart!
 

19 november

Red på Rocky idag igen. Det gick iaf bättre idag. Men känns fortfarande sådär.
Han och jag blev mycket stadigare efter galoppen. Då fick jag lika mycket stöd i båda tyglarna och hade honom mellan hjälperna. Hade bättre takt idag, även om han ibland tappar den så var det generellt bättre idag.
Skolorna är våra då han spänner till, men den sista slutan blev iaf helt okej.
Känns ändå skönt att jag kom igenom det bättre idag.
 

ingen ridning

Ingen ridning idag. Hade annat för mig. Men saknade det inte alls.. har ingen lust alls att rida just nu. Sarras du måste bli bra snart gubben. Ska försöka hinna åka ner till honom imorn och ta hand om han.
Det blir ridning igen på måndag och då uppdatering.

Rocky Feller

Red på Rocky idag. Gick sådär. Jag är så jävla ostadig och sitter så dåligt att jag inte äns orkar titta på mig själv. Jag kan tydligen inte rida längre och tappat all lust nu när sarras är halt..
Stundtals gick Rocky iaf bra. När jag satt någorlunda okej och fick stöd.


:(

Skulle rida med på lektionen på sarras idag. Men bara ta det lugnt och rida som jag gjort. Men Blev inte så långt pass.. Han var inte fräsch:( åh jag orkar jag inte! Bli bra nu gubben. Ska promenera i helgen så hoppas han känns fräschare på måndag.


Mörkret

Hann inte rida innan lektionerna började så gick ut och gick med Sarras istället. Tur att man har en sån snäll häst när det är kolsvart ute!


Göra allt jag kan

Har varit nere hos Sarras varje dag hela veckan och ridit. Han Har varit fräsch hitils och föhoppningsvis håller de i sig, peppar ta i trä! Ska snart åka ner dit för att rida.
 
Allt detta påminner om förra året, nästan exakt för ett år sen. När Astrid va halt. När jag var nere varje dag för att antingen gå ut och gå med henne eller senare rida på henne. Jag la ner hela mitt liv på att hon skulle bli bra och ändå spelade det ingen roll.. Jag saknar henne.
Kan inte undgå att vara orolig varje gång jag hoppar upp på Sarras om att han skulle kunna vara halt igen. Jag är rädd varje gång. Men jag kommer inte ge upp hoppet, jag tror han kommer hålla sig frisk nu. Men det är ändå klart att man är orolig. Men jag ska fortsätta åka ner till honom varje dag för att göra vad jag kan för att han ska bli bättre och såsmåningom tillbaka där han var innan han blev halt!

Peppar ta i trä

Vi hade ingen vanlig ridning igår eftersom det var våran teoriomgång.
Men red istället på sarras! Han var fräsch igår och idag när jag red så förhoppningsvis håller det i sig nu!
Han var pigg och glad. Lite stel men inte så konstigt när han stått nu.
Känns skönt att sitta på honom igen iaf!


Fredagens ridning

Red på Curre igen.
Det kändes ganska bra ändå. Svårt att hitta en bra takt, men han jobbade på bra. Han var välldigt oloss i vänster men släppte iaf mer under passets gång. Han har ju ändå inte gått bra sen i våras, så inte så konstigt egentligen.
Galoppen är svår, men han galopperade iaf i ren 4 takt även om han blev lite stark.
Agneta var iaf jätte nöjd så det var ju bra :)
 

Fredagens ridninh

 

RSS 2.0