Runsten

Hade Larry idag.
Skrittade först ut och sen red jag i ridhuset. Han kändes fin. Han var lite spänd ibörjan för typ allt där inne.. Men efter ett tag så släppte det.
Jag blir galen på att jag får så jävla ont i ryggen av att rida honom! Faan asså.. När det börjar göra ont så tappar jag fokus och lallar mest runt.. Men han kändes ändå fin även fast jag inte red så bra.
 

Bilder från idag


Ridläger dag 3

Sista dagen på lägret idag och sista gången att rida på Sarras innan sommarn. Imorgon åker hästarna på bete och ridningen börjar igen i augusti. Känns tråkigt eftersom det är nu han går som bäst!
 
Han var jätte fin idag men kändes inte lika bra som igår. Men han och jag var väll trötta efter dehär dagarna så det är ju inte så konstigt!
Han ville inte riktigt lägga sig i min vänster hand så när vi red i höger fick jag inget tag om honom alls.. Han ville inte riktigt ta skänkeln men jag är nöjd ändå.
Vi red på samma sätt i uppvärmningen. Sen red vi övergångar trav-galopp. I traven red vi öppnor och slutor på fyrkantspåret och slutor på diagonalerna. Det är svårt till höger men de var ändå okej!
Jag bir så galen på mig själv att jag sitter så ojämnt bara.. Sitter helt snett så är inte så konstigt att jag inte får något jämnt stöd.. Förhoppningsvis så blir det väll bättre tills efter sommarn, börja om på nytt utan några dålig ovanor!
 

Ridpass nr 2

Redan när jag började värma upp detta pass i trav så hade han en sjukt bra trav! Var loss och följde med.
Eftersom det är övergångar som får honom att komma igång så började jag även detta pass med trav,skritt och galopp övergångar.
Detta pass så övade vi mycket på skolorna. Först red vi sluta på diagonalen fram till x och sen öppna fram på medelinjen. Han hade otroligt lätt för att forma sig i sidorna idag! Roligt att se honom så ambitös!
i Galopp sen så red vi på stora mittvolten, vi red först öppna, sen öka galoppen och sen sluta. Fick rejält tag om honom och gjorde jätte fina slutor! Även galoppslutorna på diagonalen så var han super duktig!
Han fick jätte fin takt och schwung i traven och galoppen är ja otroligt nöjd med!
Han kändes så jävla bra sista lektionen idag! Fina ponnyn!
 
Här kommer lite bilder, de är rätt suddiga men iaf lite bilder.

Ridpass nr 1

Idag stod 2 ridpass på schemat!
Vi red första tidigt imorse.
Vi fortsatte på samma spår som igår. Börja med att värma upp i låg form med mycket övergångar från skritt till trav och trav till galopp. Både på böjda spår och rakt fram. Sen övade vi mycket halter från trav, dom blev mycket bättre iaf, även fast han trycker upp nacken mycket.. I galoppen red vi galopp skritt och efter några stycken blev dom riktigt bra!
Han kom igång mycket fortare idag och fick så sjukt bra trav i slutet, även galoppen blev bättre idag!

Ridläger dag 1

Från och med idag är jag med på ridlägret på gömmargården. Vi kommer rida idag, imorn och övermorrn. Imrogon har vi 2 ridpass och ett teoripass, annars 1 ridpass per dag.
 
Idag så red jag, becca och therese i en grupp.
Han vart jätte fin! Innan han bajsade så går han och bromsar,stannar och ger inte alls efter.. Men efter det så blir han en helt annan häst! Han går på av sig själv, kommer ihop och upp mer och blir skitfin! Knashäst.. Galoppen blev bra efter mycket övergångar och tempoväxlingar och likså traven, efter han släppt i galoppen så blir traven jätte bra! Fokuset på lektionen idag var övergångar, vilket är perfekt för sarras och hans gamla ben!
Jag är jätte nöjd iaf!

Uteritt


Myspys

Hade Larry idag! Eftersom han gått hårt i veckan och att det var så sjukt varmt idag så blev det uteritt. Skrittade ut först, såg en älg?!? så vi vände ganska fort haha! Red ner och Travade lite på fälttävlandsbanan och sen galoppera på stigen. Jätte mysigt och härligt!
image description

Sarras

Red ju oxå på Sarras. Vi red inne idag, längesen faktiskt. Så det var lite småkaos men det gick bra ändå. Han vart skit fin! Travade på som bara den, han var rätt pigg haha! Men det är asbra när han bjuder själv! Fick upp honom lite idag oxå. Kändes jätte bra även fast han var lite oloss i sidorna, vilket känns mer än vad det syns. Fyfan att det ska vara så jävla jobbigt att rida honom bara! Dör ju faan, haha! Men jag är iaf jätte nöjd!

Caroline

Red på Carro idag, rätt längesen nu faktiskt!
Det gick väldigt bra idag faktiskt! Hon blev väldigt rund och bra i formen o vart inte alls lika spänd som hon brukar. Ibörjan var det svårt att få med mig henne, men efter att ha ridit på en 8:a typ hela passet så blev hon jätte mjuk och följsam. Galoppen blev oxå bra då och hon spände sig bara någon gång!
image description

Rutan

Red på Rutan idag igen för Pernilla. Det gick jätte bra! Var sjukt roligt!
Hade kontroll nästan hela tiden. Visst att hon gick iväg lite ibland, men mestadels så kunde jag kontrollera det. Försökte hon gå iväg var det bara att sakta av och börja om igen. Jag är jätte nöjd iaf! Pernilla var oxå nöjd så det känns bra inför sommarn.

Rubellit

Red på Rubellit idag! Shit vad längesen det var! 1 1/2 år sen sist.. Det var roligt att rida henne igen! men sjukt svårt.. Men det var ju som sagt jävligt längesen jag red henne och hon är ju inte direkt lättriden.. Så förhoppningsvis blir det bättre så småningom!
Hon var väldigt pigg. Hela passet gjorde jag övergångar typ för att hon inte skulle gå iväg från mig. Hon lyssnade jätte bra stundtals och gick jätte fint i en bra ganska lågform. Men därimellan så gick hon iväg lite och höjde nacken. men det blir förhoppningsvis bättre när jag fått rida lite för Pernilla.

SD fredag

Red sarras igår. Det gick helt okej. Han var rätt fin men kändes inte alls eftergiven.fick inget tag alls om ytter. Men så kändes det förra veckan med och har inte ridit sen dess. Men jag är
Nöjd ändå. Det kan inte vara på topp jämnt! Dessutom mådde jag inte så bra heller så jag är nöjd!


Waterline

Red på Walle idag, andra gången i mitt liv. Han behövde gå så varför inte byta någongång!
Det gick hyffsat bra, inte katastrof dåligt iaf. Det var svårt. Men det blev bättre iaf.


Tävling Botkyrka med Jennie

Tävling i Botkyrka med Jennie idag.
Hon startade MSV A:1 och red på 59% med felridning och lite små missar! Skit bra ju!! Larry var lite trött men de visade ändå upp sig lika bra som vanligt! Så fina så!

Naej

Ridning på sarars idag.
Det kändes verkligen inte bra idag! Längesen det gick dåligt faktiskt.. Okej det gick inte dåigt så, han gick fortfarande på tygeln men han var jäätte stark och jäätte oloss.. Kunde inte äns vända.. Han bet sig fast ordentligt och fick inte alls någon kontakt med honom. Men men ibland blir det så. Hoppas det släpper tills på måndag!

Tävling Botkyrka

Tävling idag då. Uppe med tuppen. Åkte från stallet 7, tog 15-20 min jävligt skönt!
I LC:n så kändes han inte helt igång på framridningen. På banan så kändes han fin. Men han vart lite låg och var lite seg. Men domarn var tjurig och tyckte han var bakom lodplanet så fick 58%.. Men men alla kan inte gilla än  tyvärr..

Han kändes mycket bättre på framridningen till LB:n, trots att banan lutade som faan.. Stackars sarras. Han gick på mera och blir då bättre i formen.
På banan vart han jäätte bromsig fick hålla igång han i vart ända steg för att han inte skulle sakta av. men han gick i mycket bättre form och han var duktig. Vi fick 61 %.
Känns så surt att det inte gått som på träning senaste tiden, han har ju varit så jävla fin! Men det kan ju inte alltid gå bra jämt, tyvärr. Känns så jobbigt oxå för jag har haft så stor prestationsångest.. Känns bättre efter jag tittat på videosarna, det såg bätttre ut än det kändes.

Sarras

Haha han hade lite mycket man, så det ser ut som han har tennisbollar på sig!


Färdigfixad

Red imorse på sarras. Han kändes jätte fin från början. Han gick på bra ochvar bra i formen hela tiden, skönt att den har blivit så bra! Red inte speciellt länge, red bara igång bakbenen med mycket övergångar och sen så övade jag lite halter. Men det kändes onödigt att rida för länge när han var så fin!
Nu är han badad och knoppad oxå, altt är smort ska bara fixa det sista imorgon bitti! Sjukt taggad! Ska bli jätte roligt!
Så håll tummarna för mig imorgon nu :D

Dressyr

Red bara sarras idag för vill inte anstränga mig mer i onödan eftersom jag är sjuk och har ont i ryggen..
Han var väldigt arg på alla hästar i början.. Vet inte vad som flög i han. Stod mest still Ovh bockade? Men efter han kom igång blev han sjukt fin! Så konstigt dedär.. Vi övade mycket på övergångar galopp trav idag med
Och det blev jätte bra.


Sista dagen som hästvakt

Drog med mig Rebecca ut till Larry idag. Roligt med sällskap!
Red dressyr. Jag mådde dock inte speciellt bra har feber och ridit privat innan. Men det blev riktigt bra på slutet. Han var väldigt pigg och stark i början. Han låg jätte mycket i handen och ville bara gå iväg så fort han fick chansen. Men efter mycket övergångar och tempoväxlingar så fick jag honom bärig och inte gå ifrån mig. Kändes skönt!
I galoppen blev det samma arbete, mycket övergångar för att få honom att lyssna på mig.
Jag är jätte glad att det slutade väldigt bra iaf!
Fina larpan! Varit jätte mysigt att ha honom hela veckan.

Privat på Sarras

Red privat på Sarras för Pernilla idag.
Det gick skit bra! Så roligt att höra hur fin han har blivit!
Vi övade på tempoväxlingar och övergångar mest i stort sett. Först övergångar från trav till skritt. Sen även från galopp till trav för att få igång bakbenen. I traven växlade vi mellantrav och samlad trav. I galoppen gjorde vi samma sak och även förvänd galopp.
Han vart jätte fin, lite låg i formen men han var ändå väldigt fin!
Skönt att få höra att man sitter bra på honom nu oxå, det gjorde jag ju verkligen inte förut haha!
Nu taggar vi tävling på onsdag!!

Larpan

Idag red jag på Larry. Fyfan vilket väder!! Blev ju dyngsur av att bara gå upp till ridhuset..
Dum som jag är så hade jag mina ridgrejer i fel bil.. Så jag fick rida i ridskor och i jennies hjälm, som är lite förstor. Haha jävla amatörryttare! Så blev svårt att rida ett riktigt dressyrpass tyvärr..
Joggade runt honom i låg rund form och red mycket volter för att forma honom. Blev mycket galopparbete istället, vilket är lite stabilare när man rider i ridskor. Övade massa med övergångar och få honom att inte gå iväg varken innan eller efter galoppen. Mycket tempoväxlingar.
Imorn blir det dressyr, sista dagen jag har lille plutten<3
image description

Dressyr x2

Igår red jag dressyr på Larry.
han var fin men åh jag blir så jävla trött på mig själv, sitter som en jävla kratta!!! Pallar inte...
i galoppen tränade jag på förvänd galopp. I traven red jag mest runt, kändes det som.. Gud tycker dte är så svårt att rida själv!!

Red även på sarras. Det gick faktiskt skit bra! Det var bara jag och Rebecca som red så då slappnar han av mer och går som tåget. Han var jätte glad och gjorde allt jag bedde om. Gick i bra form och hade bra takt. I galoppen kunde jag faan göra en piruett! Duktiga Sarras! Red mest runt för att hitta en bra känsla där jag hade tag om honom. Vilket gick väldigt bra.

RSS 2.0