Runsten

Var ute och red på Larry idag!
Red dressyr och sen skrittade jag ut en sväng, mysigt.
Han kändes väldigt fin idag. Han var bärigare och kändes inte lika trött. Så det var roligt. I galoppen tycker jag fortfarande att det är obehagligt att rida på framåt.. Ändå har det gått 1 1/2 år sen jag ramlade av honom! Men men det känns bra annars iaf!
image description

Duktig ponny

Ridningen idag gick väldigt bra!
Började med att skritta ut i det fina vädret. Han kändes fin redan från början. Lite stark men han släppte efter ganska fort.
Fokuserade mest på att sträcka på mig och dra tillbaka axlarna, luta mig lite bakåt så jag orkade sitta mer. Det är så svårt att sitta bra när man tappat det! Men det blev bra och då blir han ju automatiskt stadigare. Han var inte lika bärig och ihop som han kan vara men jag är jätte nöjd med både honom och mig!
Jag är mest nöjd med galopparbetet! Kunde variera tempor utan att han la av eller stannade. Kunde ta tillbaka så han nästan galopperade på stället! Duktig ponny! Han tyckte dock att det var väldigt jobbigt så han blev väldigt trött efter, så då la jag ner och sen avslutade jag.

Larry

Hade larry idag! Drog ut dit direkt efter skolan med Zarah. Fixade allt och red sen dressyr.
Han var ganska trött så han svarade inte riktigt för skänkeln. Men det kändes ändå bra. Det är roligt iaf!
Red mycket från galopp till skritt. Och generellt mycket övergångar och tempoväxlingar.

världscupfinalen i dressyr

Grattis Till Adeleine Cornelissen som tog hem världscup finalen i dressyr i helgen på Parzival! Det är välförtjänta vinnare, sjukt fin häst och duktig ryttare!
Svenskarna var oxå duktiga och vi kom på en 8:one och 9:onde plats!

Måndag

Red bara sarras idag.
Han var helt ok från början men lite stark. Kom igenom det rätt bra och han vart kalas fin på slutet, som vanligt. Tänk om det bara kunde vara så en hel lektion.
Han fick en väldigt bra takt och fick swung i steget, men då blir det jobbigt för Han och då släpper han lite framtill. Men man kan inte få allt samtidigt så det är bara fortsätta så blir han stark där tillslut!


Täby

Var på tävling med Jennie igår. Vi var i täby, på samma ställe som för exakt 1 år sen! Dock så var det värsta lervällingen iår.. Tur att man hade gummistövlar!
Det gick iaf bra dom red på 63 % och har nu sitt andra kval så nu ska hon börja rida med hatt och frack! Åhh så roligt!!
Hon blev även 9:a, så fick med en rosett hem! Dock fick vi vänta från det hon red vid 3 till kl 8 då prisutdelningen var.. Lång dag så kom hem vid 10.
Bilder kommer men just nu har Jennie kameran :)

SD fredag

Ridningen i fredags blev bra. Men det tog en bra stund innan jag kom igenom det. Han ville inte alls släppa och ge efter. Men tillslut så blev han jätte fin!
Jag måste våga vara starkare, inte stark men ändå hålla emot. Så det är baar börja träna ännu mer.. Shiet vad dendär hästen kräver en stark ryttare!

Jag saknar dig


Sista dagen

Sista dagen jag hadde Carro idag. Det blir rätt mycket att vara nere nästan varje dag.
Idag kändes det mycket bättre än det gjort innan. Visst att hon var pigg men det förstod jag att hon skulle vara.
Det gick ändå att rida. Det blev mycket avsaktningar från både trav till skritt och från galopp till skritt. Det jag är nöjd med är att det gick väldigt bra i galoppen. Hon spände av mycket lättare idag än hon gjort och kunde ta tillbaka utan att hon spände sig o tryckte upp nacken.
Hon blev jätte spänd när jag skulle lägga ner då hon blev rädd för ulla som bockade. Så det tar jag! Annars så är jag jätte nöjd faktiskt. Bra avslut.

Måndag

Red ut på Carro tillsammans med Carolina. Min häst var en aning galen.. Så blev inte mycket till ritt, men men hon fick röra på sig iaf. Imorn är sista dagen jag har henne så blir nog ett ridpass om jag hinner rida innan lektionerna börjar.

Sarras var rätt stel idag med.. Men det blev bättre ju längre lektionen gick så det var ju bra men kom inte helt igenom det. det är så svårt att hela tiden börja om på nytt och komma igenom det. Men det är bara ta nya tag och hoppas det känns bättre på fredag.
image description

Söndags ridning

Carro idag.
Red dressyr i pausen, vilket det var fler som gjorde.. Hon vart väldigt spänd och det var svårt att komma igenom det. Stundtals kändes det bra men nä det var en av de sämre gångerna tyvärr.
Men tar nya tag och rider imorn igen, förhoppningsvis känns det bättre då!


Fredag

Red tidigare i SD idag, skönt!
Det märktes att jag inte ridit på en vecka.det tog en hel lektion för att få honom loss.. Han var inte på sitt bästa humör heller. Så kunde börja rida ordentligt först mot slutet.
Men han blev iaf bra, så det var ju bra.


Uteritt

Red ut idag. Det var väldigt varmt ute faktiskt, skönt!
Red nere på fotbolls plan och inne i skogen. Det var mysigt men hon var något över taggad!
Men det gick bra!


Caroline

Ridningen på Carro igår gick helt okej. Stundtals jätte fin och sen spänner hon sig och trycker upp nacken.Jag tyckte jag löset det ganska bra och kom igenom det varje gång men det är så tråkigt att börja om hela tiden.
I galoppen är et svårast, speciellt till vänster då hon verkligen trycker upp nacken heela tiden och jag vet inte vad jag ska göra..
Kunde iaf lägga ner igår utan att hon spände sig och sprang iväg! Så det kändes bra iaf!
Ska iväg och rida snart så får se hur  det går idag!

Häst

Jennie och Larry lyckades ta ett kval till S:t George igår! Larry var super fiiiin och de gjorde ett klockrent program! Lite snålt med poäng men fick iaf ett kval så det är ju asbra!

Har carro nu rätt mycket för att Ellen är bortrest så kommer bli mycket ridande nu under lovet!
Hon kändes jätte fin i början och under hela passet fram tills jag skulle lgga ner då hon spände sig och skulle dra..
Men innan det så kändes hon fin! Övade mycket skolor i traven och i galoppen försökte jag bara få henne lugn och eftergiven så då blev det mycket volter o tempoväxlingar.
Jag är nöjd iaf, så vi får se hur det går imorn.

Botkyrka

Var med Jennie på tävling i Botkyrka idag. Hon red  MSV B:5 på 59 %, missade lite i bytesserien så då drog det ner, men hon borde fått mer. Hna var verkligen sjuk tfin! Jätte bärig och gjorde allt jätte bra! Men aja hon är en rätt tjurig dommare.. Tråkigt dehär med bedömningssporter ibland!
Men på det igen imorn då hon tävlar i Vällingby.

Frisyr

Min frisyr jag hade igår! Massa blingbling i knuten!

Bilder från tävlingen


Tävling i Vällingby

Nu är jag hemma efter en heldag i vällingby!
Vi kom till stallet halv 6. Fodrade och sen käkade vi frukost. Gjorde iordning hästarna, lastade och åkte vid halv 7.
Erica startade först och kom 3:a i LC:n och LB:n!

Min första ritt var jag jätte nöjd med. På framridningen kändes det inte helt hundra han ville inte släppa helt och bjöd inte helt. Men det blev bättre.
På banan så kändes det bra. Jag vart trött men vi kom igenom det bra, han vart lite öppen i övergångarna. Vi fick ihop 67 % och låg 3:a ända tills slutet då 2 fick lika mycket poäng så jag kom 5:a. Men det är jag jäätte nöjd med! Så fick med mig plackett,rosett och ett par bruna lindor hem!

Andra klassen kändes han mycket bättre på framridningen. Mer ihop och mer loss. Han bjöd bra och övergångarna satt bra.
På banan så vart han trött och gick och bromsade lite så fick inte ett fullt stöd i handen. Men han kändes jätte fin och är super nöjd!Fick ett omslag i galoppen men annars inget. Men tråkigt nog fick jag bara 62 %. Men men hon gillade väll inte honom, så kan det ju vara tyvärr. Men oavsett så är jag jätte nöjd och känner mig ännu nöjdare efter att ha sett filmerna.Så duktig han är!

Ridningen

Ridningen idag fick bra!
Han var lite Oloss men kom igenom det bra.
Gjorde mycket övergångar oxh att han skulle ligga kvar, att det ska vara så svårt?! Blev iaf mycket bättre!
I galoppen jobbade vi på att ta tillbaka och övergångar till skritt.
Traven blev det annars mycket volter och vändningar för att få med hela honom.
Jag är nöjd och är sjukt taggad för imorn!


Tävlingsklar

Hemma efter en hel kväll i stallet!
Nu är sarras riden, badad och knoppad! Allt är smort och framplockat! Så nu taggar vi till!!
Vi kommer åka från stallet vid halv 7, så blir upp med tuppen!
Aja godnatt och önska mig lycka till!


Igenridning

Red igen på Sarras idag.
Han hade ont i magen.. Så han stannade och bajsade mest hela tiden.. Men därimellan var han jätte fin så det kändes skönt. Galoppen gick väldigt bra kunde arbeta den bra i vänster varv, kunde ta tillbaka utan att han saktade av!
Imorn blir det oxå rida så förhoppningsvis är han helt igenom på tävlingen på fredag!! Taggad som faaan!

SD måndag

Det blev inte så långt ridpass på Carro idag. Jag hade ont i ryggen och sen blev hon jätte spänd när de skottade så kändes lika bra att avsluta när det gick bra.
Mestadels så var hon jätte fin och kom igenom det bra i traven. I galoppen behövdes det lite mer arbete för hon blev jätte spänd och kastade sig lite. Men efter ett tag med tempoväxlingar började hon koncentrera sig på mig.

Sarras var jätte stel.. Grinig var han oxå.. Sista 10 så var han skit fin. Men det tog ett tag att komma dit. Övade mycket på övergångar och sen tempoväxlingar.


Privat för PJ

Red privat på Sarras för Pernilla idag!
Började med att skritta ut, lillgubben tyckte det var jätte mysigt!
Han var jätte fin redan från start och låg lagom lätt i handen. Vi övade mycket på övergångar och att han ska ligga kvar. Samma sak i halvhalterna, att han inte ska trycka upp nacken.
Vi red mycket galopp. Vilket blev jävligt bra!! Att han inte ska behöva gå 180 för att inte stanna, han ska lyssna på mig och kunna samla sig utan att bryta av. Vilket han gjorde jätte fint sen!
Jag blev trött i traven, han är ju helt sinnessjukt jobbig att sitta på! Men varierade med lättridning och då blev han jäätte fin!
Jag är jätte nöjd i det stora hela och saknar verkligen att rida för Pernilla!! Hon tyckte han var jätte fin och att jag hade ett jätte bra jobb med honom och att han o jag utvecklats jätte mycket, så det kändes jätte roligt att höra!!!

RSS 2.0